««راهــــــــــــ شـــــــــیـــعــــه»»

فعالیت های فرهنگی و مذهبی
مشخصات بلاگ
««راهــــــــــــ شـــــــــیـــعــــه»»

اینجا یک رسانه برای اشاعه فرهنگ غنی تشیع است.
راه شیعه یعنی راه سرخ اباعبدالله الحسین(ع)
یعنی شهادت

الکسا

مقتدر مظلوم :: نوای وبلاگ

کد موزیک آنلاین برای وبگاه
پیوندها

پرورش کودکی دیندار

جمعه, ۲۲ شهریور ۱۳۹۲، ۰۷:۰۱ ب.ظ
پروردگارا بر من منت گذار و فرزندان مرا به من ببخش. بر من منت گذار و از نعمت صلاح محرومشان مساز و مرا از اصلاح عقیده و حسن تربیت شان بهره مند فرمای.

  (بخشی از دعای 25 صحیفه سجادیه).

 

یکی از دغدغه های مادران، آشنا کردن دختران با حجاب است، در این یادداشت چند پیشنهاد برای مادران در نظر گرفته شده است که امیدواریم سازنده باشد چرا که به نظر کارشناسان علوم دینی و روانشناسان برای عملی شدن این رفتار الهی می باید قدم های حساب شده برداشت تا شاهد اثرات زیبا و ماندگاری باشیم. 

 وجوب حجاب بر اساس نظر مراجع اتمام نه سال قمری است اما این سن برای شروع رعایت حجاب، بسیار دیر است. دختری که تا قبل از این سن آزادانه هر لباسی را می پوشید با رسیدن به این سن قطعا نخواهد توانست حجاب را در معنای مطلوبش رعایت کند پس آشنایی تدریجی با این امرضروری است مثلا در شش سالگی آستین حلقه ای یا دامن کوتاه نپوشد در هفت سالگی با پوششی مانند کلاه یا روسری های کوتاه و فانتزی موهایش پوشانده شود. حجابی که دست و پای او را نگیرد اما او را به پوشش نزدیک کند. مثلا خانواده ها باید به یاد داشته باشند که یکی از اشکالاتی که دختران در هنگام پوشیدن روسری دارند، احساس خفگی زیر گلو است که باید به آرامی وی را عادت داد.

عادت دادن کودک به حجاب بسیارمهم است ما نمی توانیم حجاب را به صورت فشرده اعمال کنیم ملایمت و لطافت و عادت دادن او بسیار اهمیت دارد.

 

 2- در این سنین کودکان در برابر حوادث و رفتار دیگران تاثیر پذیرترند، حجاب شرعی مادر، خاله، عمه و خانم های نزدیک به کودک و دوستانی که با آن ها روابط نزدیک داریم می تواند زمینه را برای محجبه بودن دختران فراهم کند.

یکی دیگر ازعوامل مخرب در این جا استفاده خانواده از شبکه های ماهواره ای است که به صورت مستقیم بر روح معنوی کودک اثرگذار است و یقینا بر روند مطلوب دینی خانواده موثر خواهد بود.

 

 

3- بیان محاسن و فواید حجاب و مستور بودن زیبایی ها، رضایت خدا، سلامت فرد و اثرات زیان بار بدحجابی می تواند ما را در حصول نتیجه یاری کند.

4- استفاده از آیات معرفی زنان صالح و برتر اسلام و بیان زندگانی ایشان به عنوان الگو

 

 

 

 

5- همزمان با تکلیف دختران، بلوغ جسمانی هم اتفاق می افتد. این امر او را درگیر ظاهرش خواهد کرد. براین اساس او بیشتر از گذشته به فکر نمایاندن زیبایی ها و پوشاندن بدشکلی های موقتی اش خواهد افتاد. والدین آگاه باید با تهیه لباس های زیبا و شاد و متفاوت با رنگ های متنوع و استفاده ازخلاقیت، میل به آراسته بودن او را درک کنند به طوری که موجبات محدودیت او را فراهم نکنند و آزادی و شور و شوق کودکی او را مد نظر قرار دهند. مثلا از انواع چادرهای رنگی آذین شده با تور و روبان یا مانتو های زیبا با دکمه های رنگارنگ استفاده کنند تا دختر بداند، حجاب زیبایی های او را کم نکرده است.

می توانید برای انتخاب رنگ لباس و یا چادر، از او نظر خواهی کنید. دختر بچه ها لباس های چین دار و دنباله دار را بسیار دوست دارند. سعی کنید در حجاب و پوشش آنچه را که او دوست دارد انجام دهید و تنها شرط شما، پوشش اسلامی باشد. سلیقه خود را به هیچ عنوان بر فرزندتان تحمیل نکنید.

 

 

 

چادرهای آستین دار، کش دار که زیاد بلند نباشند تا جلوی دست و پای فرزندمان را بگیرد و هم چنین استفاده از انواع تل های پوششی رنگی، ساق دست های متنوع گلدار و ساده و رنگی، که طعم خوش انتخاب را به او بدهد، رضایت داشتن حجاب را در بیشتر می کند. هزینه کردن خانواده و اختصاص وقت به این امر خیلی مهم و نتیجه بخش خواهد بود

 

 

6- یکی از روش های تشویق، دادن پاداش است به طوری که روانشناسان بر این باورند که تقویت های بیرونی مانند جایزه موجب ایجاد تقویت های درونی مانند میل به داشتن حجاب خواهد شد. بر این اساس برای رعایت حجاب فرزندتان هدیه های هر چند کوچک اما مستمر تهیه کنید

 

 

7- هر سال، روزجشن تکلیف کودکتان مراسمی کوچک به پا کنید چون آن روز تولدی دیگر است و به او یادآوری کنید درطول سالی که گذشت در چه زمینه هایی قوت یا ضعف داشته و قرار است چگونه باشد.

 

 

وقتی کودک چهار ـ پنج ساله شد کم‌کم می‌توانید لباس‌های او را پوشیده‌تر کنید. مثلا به او شلوار و دامن‌های بلند بپوشانید و با دامن‌های کوتاه جوراب شلواری تن او کنید.

با او بازی کنید و در بازی چادر یا روسری به او بدهید تا نقش مادر یا مادر بزرگ یا زن شاغلی را بازی کند که دکتر است یا در اداره کار می‌کند.

در بازی با عروسک‌ها برای آنها لباس‌های پوشیده هم بدوزید و به او یاد دهید که این کار را بکند.

اگر کودکتان عروسک‌های خارجی دارد با او بازی کنید که برای آن جشن تکلیف بگیرد و لباس‌های پوشیده و روسری تنش کند.

 و در آخر

مراقب تاثیر عروسک‌هایی چون باربی روی سلیقه‌ها و رفتارهای فرزندتان باشید.

تأثیرات مخرب باربی

بلوغ زودرس

امکان تعویض لباس های مختلف همراه باربی و تقویت انگیزه تعویض لباس های زیر، از دلایلی است که باعث شده منتقدان باربی او را آموزگار سکس بدانند.

سوء تغذیه

در اثر تبلیغات، بسیاری از زنان و دختران، در تلاش برای دستیابی به اندام باربی، دچار سوء تغذیه شده اند.

مصرف گرایی و تجمل

لباس های ظریف و خوش رنگ و دوخت باربی، عریان گرایی و مصرف گرایی را ترویج می دهد.

تغییر ذائقه کودکان

خرید باربی و تکام وسایل مکمل آن از قبیل لباس خواب، وسایل حمام، مایوی شنا، لباس مهمانی، وسایل آرایش و... و بروز رسانی آنها باعث می شود کودکان سلیقه ای همانند باربی داشته باشند.

ارتباط با جنس مخالف

در بسیاری از موارد باربی همراه دوست پسرش به فروش می رسد.

عادی سازی بی عفتی

او با لباس های دوتکه و نیمه عریان، آرایش های غلیظ، روابط نامشروع یا قصه ها، کلرتون ها و عکس های مستهجن، زیرکانه و جذاب، از امور جنسی قبح زدایی می کند و ذائقه دختران جوان را به سوی اباحه گری می کشاند.

سعی کنید در کودک رغبت ایجاد کنید و چیزی را به او تحمیل نکنید. اگر موفق عمل کنید، هنگام بلوغ نوجوان با حجاب و عفاف مانوس خواهد بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین هادی زین‌العابدین، استاد حوزه علمیه قم در این باره می‌گوید: «اسباب‌بازی های کودکان در زمینه حجاب و عفاف مورد بی‌توجهی قرار گرفته‌اند و استفاده کودکان از عروسک‌های خارجی با عنوان باربی و تبدیل شدن این عروسک‌ها به الگوهای ظاهری رفتار و عمل کودکان، خطری جدی را برای آینده آنها همراه خواهد داشت.

بنابراین می‌توان این گونه نتیجه‌گیری کرد که با وجود لزوم آزادی عمل کودک در انتخاب لباس و استفاده‌کردن از اسباب‌بازی‌های متنوع، باید ذائقه او را در راستای تعالی پرورش داد، نه این که از اوان کودکی، فرزند با نوعی از برخورد پدر و مادر روبه‌رو شود که رعایت حجاب را در درجه‌های کم‌اهمیت قرار دهد.»

منابع:

سایت تبیان

وبلاگ در و صدف

 

  • رضا نعمتی ««راهـــــ شـــیـــعــــه»»

تربیت صحیح کودکان

حجاب

حجاب اسلامی

حجاب کودکان

نظرات (۱۰)

  • پیمان پورجبار
  • با سلام. بسیار استفاده کردم.ممنون.البته من دختر ندارم اما به حجاب خانمها بسیار حساس هستم.
    السلام علیک یا علی بن موسی الرضا (ع)

    با سلام و احترام

    فرزندان گل تون خداوند ممنان بهتون ببخش ه انشا ا... در زیرسایه امام زمان عج

    روز بروز سالم تر با بهروزی فراوان و شاد و با الطاف علی بن موسی الرضا (ع)زیر

    سایه پدر مادر گل شون صدو بیست ساله بشن من در مشهد الرضا (ع) نایب

    زیاره هستم
  • جامانده از پرواز
  • به روزم و منتظر حضور تان و نظرات شما
  • باران (رازی در منتهی الیه مشرق)
  • سلام و عرض ادب.
    از بابت لینک سپاس.
    شما هم لینک شدید.
    مطلبتان بسیار زیبا بود. من تقریباً تمام این روش ها را در مورد دخترهایم انجام داده ام و الحمد لله دوتا دختر بسیار باحجاب و باوقار دارم.
    امیدوارم همۀ بچّه شیعه ها در راه کسب کمالات معنوی موفق باشند.
    قطعا همین طور هست، آُسان گیری و اعتماد
    اما نمی شود سخت گرفت! کسی که نخواهد بیاید نمی آید!
    مگر اینکه از نظر فکری خیلی روی او کار کنید! اما من هیچ گاه این کار را نکرده ام!!! اما اعتماد نه به این معنی که سوء ظن داشته باشیم، اما امید نباید ببندیم!! ولی متاسفانه این اشتباهات را مرکب می شویم! انشاء الله کارها محکم تر شود و رسمی تر، سخت گیری ها هم بیشتر خواهد شد....

    فقط اینکه با جازدن دوستان و خالی کردن حمایت خانواده، ناامیدی و سردی که ایجاد می شود تا مدت های طولانی اثر بدش را می گذارد!!! و تا به حال موفق به حذف به موقع این ناامیدی نشده ام!
    مطلب بسیار جالبی بود. اتفاقا قصد داشتم به آن اشاره کنم.
    متاسفانه دخترکان بی حجاب هم در جامعه زیاد شده اند که البته این توصیه ها برای خانم های محجبه و برای نگهداری حجاب دخترانشان است وگرنه مادری که خود حجاب ندارد اصلا تمایلی به حفظ این حریم ها ندارد و غافل است که وقتی خود کودک بوده از دختر خود پوشش بیشتری داشته است و نمی داند اگر الان دخترش را با این حجاب بیرون می آورد بعدا دیگرنخواهد توانست او را مقید به حجاب کند!!!
  • ღ•●نسیــــ♥ـــم ღ•●
  • سلام منم کاملاباحرفاتون موافقم مخصوصاباربی
    وبهتنون واسه تربیت چنین دختری واقعاتبریک عرض می کنم!
  • ღ•●نسیــــ♥ـــم ღ•●
  • سلام منم کاملاباحرفاتون موافقم
    وبهتنو واس تربیت چنین دختری واقعاتبریک عرض می کنم!
    معیارتعیین خلیفه چیست ؟
    بالاخره ما نفهمیدیم که خلیفه رو چه جوری باید انتخاب کرد ؟
    ما شیعه هامیگیم که طبق ایات قران (که دریکی از پستهام اوردم ) فقط خدا می تونه خلیفه رو انتخاب کنه و از طریق پیامبرش به ما بگه ولی عزیزان سنی هنوز تصمیم نگرفته اند که تعیین خلیفه باید چه جوری باشه ؟
    اجماع یا تعیین خلیفه قبلی یا شورا ؟من کمی در وبم توضیح دادم . منتظر نظرتون هستم
    .
    سلام برادر
    ممنون از لطفی که به بنده داشتید
    باعث افتخاره با شما آشنا شدم
    احسنت به شما
    بابت مطالعه
    بابت وبلاگ خوبتون
    بابت مطالب خیلی عالی شما
    با احترام لینک شدید

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">